InfoComparteix aquesta pàgina

25 setembre 2018


Manifest POBRESA ZERO en el Dia Mundial per l'eradicació de la pobresa. 17 d’octubre de 2016

Manifest POBRESA ZERO en el Dia Mundial per l'eradicació de la pobresa. 17 d’octubre de 2016

No deixem ningú enrere! Contra la pobresa: Justícia fiscal! Les persones i el planeta primer. No a la pobresa! No a la desigualtat ! Solucions i drets! Ni CETA, ni TTIP, ni TISA!

Descarregar Manifest POBRESA ZERO EN VALENCIÀ (PDF)  /  DESCARGAR EN CASTELLANO (PDF)


Manifest Ciutadà en el Dia Mundial per l'eradicació de la pobresa. 17 d’octubre de 2016

No deixem ningú enrere!

Contra la pobresa: Justícia fiscal!

Les persones i el planeta primer

Nosaltres, organitzacions de la societat civil, polítiques i sindicals, i la ciutadania sortim una vegada més al carrer per reclamar un sistema que assegure l'equitat, que siga respectuós amb el medi ambient i que garantesca els drets de totes les persones arreu del món, sense deixar ningú enrere.  

La pobresa és cada vegada més extrema, intensa i crònica, motiu pel qual és urgent canviar aquest sistema que continua fent que més de 1.000 milions de persones visquen en l'extrema pobresa, que genera riquesa per a l'1%, un empobriment generalitzat per a la resta de la població, dins i fora de l'Estat espanyol, i fomenta la guerra pel control geoestratègic dels recursos, tot provocant la destrucció de la naturalesa i l'augment de les desigualtats socials.

Sabem quins són els problemes i coneixem moltes de les causes estructurals que generen desigualtats; però també sabem que existeixen solucions reals i factibles.

Existeixen compromisos internacionals, com els recentment acordats Objectius de Desenvolupament Sostenible, els protocols de Drets Humans, la Carta de les Nacions Unides, les Convencions de la OIT o l'Acord de París sobre el Canvi Climàtic, que cal complir per a garantir un canvi de rumb.

La situació en què vivim es veu agreujada per les mal anomenades polítiques d'austeritat imposades per la Unió Europea. El sistema permet, a més a més, el frau i l'elusió fiscal de les grans empreses i fortunes. Cada vegada hi ha més fons i grans bancs espanyols que operen a paradisos fiscals.

Es negocien sense el nostre coneixement acord comercials com el TTIP, el CETA i el TISA, que hipotecaran el nostre benestar, el de les futures generacions i el planeta, amb més generació de pobresa. Tractats que, d'entrar en vigor, afectarien la cultura, els serveis públics, i els drets laborals i ambientals. Posarien en perill l'agricultura tradicional i la sobirania alimentària, reduirien el dret a la salut en benefici de les grans farmacèutiques, prioritzarien els combustibles fòssils en detriment de les energies renovables. I, sobretot, limitarien el nostre dret i capacitat per a construir una societat més justa.

Com a ciutadania, les nostres propostes es basen en drets, en respostes polítiques basades en la justícia social i l'ambiental, i exigim:

1.- Garantir els Drets Humans abordant tres qüestions de manera prioritària: pobresa, desigualtat i insostenibilitat, tot establint solucions basades en Drets i Justícia per a aturar les desigualtats, frenar l'augment de la pobresa i el deteriorament mediambiental arreu del planeta.

Especial atenció mereixen les persones que, a causa de les guerres, la fam i el canvi climàtic entre d'altres, han de migrar dels seus països d'origen a la recerca d'un horitzó digne per a les seues vides. La migració és un dret que els Estats han de tutelar i la societat civil ha de reivindicar. Els compromisos dels estats membres de la UE per a acollir persones refugiades s'han de complir sense demora.

Així mateix el tancament immediat dels Centres d'Internament d'Estrangers on es vulneren els drets humans.

2.- Apostar per la Coherència de polítiques. La Cooperació per al Desenvolupament és una política social pública, previsible, transparent i que ha de quedar al marge de les lluites partidistes, de la mateixa manera que la resta de polítiques públiques com l´inclusió social, l'educació, la sanitat, l'atenció a la dependència, etc. De la mateixa manera, aquestes polítiques han de ser coherents amb l'Agenda 2030, en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la qual s'estableix «Posar fi a la pobresa en totes les seues formes i en tot el món».

3.- Paralitzar les negociacions o bé no ratificar els tractats de comerç i inversió TTIP, TISA i CETA, que amenacen la democràcia, multipliquen el poder de les corporacions transnacionals i limiten els drets de les persones i la protecció de la inversió. És especialment urgent la no ratificació del CETA prevista per a finals d'aquest any.

4.- Potenciar la Justícia Fiscal, a través d'un règim tributari progressiu i suficient per a sustentar les polítiques socials.

5.- Generar la transició cap a un model energètic sostenible, que facilite la lluita contra el canvi climàtic.

6.- Impulsar l'Educació per a la Ciutadania Global com a principal ferramenta amb què disposem per a la consolidació d'una ciutadania responsable i compromesa amb les qüestions que afecten la Terra i la Humanitat.

7.- Garantir la participació activa de la societat civil en la gestió pública.

Com a ciutadanes i ciutadans, com a organitzacions socials, ens comprometem a seguir lluitant contra la pobresa en el món i seguir exigint els nostres governs que augmenten els seus esforços per la defensa dels drets humans i del planeta.

No deixem ningú enrere!!! Les persones i el planeta primer

No a la pobresa! No a la desigualtat ! Solucions i drets!
Ni CETA, ni TTIP, ni TISA!


VIDEO DE LA MANIFESTACIÓ DE POBRESA ZERO EN VALÈNCIA 2017

MANIFEST POBRESA ZERO OCTUBRE 2017 MOU-TE CONTRA LA DESIGUALTAT OBSCENA