La nostra histÒria

2021

No podem permetre que continuen mirant cap a un altre costat, perquè la pobresa està augmentant, ací i a tot el món, amb motiu de la crisi. Tenim drets i els reivindicarem. No volem més pretextos: excuses zero!

MANIFEST 2021

2020

Per a cridar l'atenció sobre l'increment de la pobresa extrema a causa de la pandèmia de coronavirus, llancem la Pobresa Zero Revolució! i convidem a la ciutadania a realitzar-se una prova PZR contra el virus de la indiferència davant la desigualtat.

MANIFEST 2020

2019

Ens centrem en la denúncia de l'impacte desigual del canvi climàtic i els seus efectes als països empobrits, i en com la discriminació històrica que pateixen les dones les mantenen atrapades en la pobresa. Ho fem sota el lema “Ens volem sense pobresa, i defensant el planeta. Per la justícia i la igualtat, mobilitza't”.

MANIFEST 2019

2018

Milions de persones van participar en més de 1.600 accions en 143 països. En la Comunitat Valenciana aprofitarem l'any preelectoral per a demanar “Més fets i menys promeses. Drets Ja! L'objectiu és cridar l'atenció sobre els incompliments de les promeses fetes pels representants polítics. Elaborem, a més, un dossier de demandes ciutadanes als partits perquè les incorporen als seus programes electorals.

MANIFEST 2018

2017

Ens mobilitzem en tota Espanya sota el lema Mou-te contra la Desigualtat Obscena! Vam fer lliurament a l'alcalde de València, Joan Ribó, i al director de la FAO, Graziano da Silva, del manifest estatal de la campanya per al seu trasllat a la III Cimera Mundial de Ciutats Signants del Pacte de Milà sobre Polítiques Alimentàries Urbanes, que es va celebrar aqueixos dies a la ciutat de València.

MANIFEST 2017

2016

Més de 800 persones assisteixen en el Teatre Principal de València a la III Nit Solidària Pobresa Zero “Dóna ´m la mà”, que va comptar amb les actuacions de Candela Roots, Pilar Martínez, Emma Get Wild, Judit Neddermann, Mireia Vives, Berta Iñíguez, Gemma Humet, Donallop, Mª José Bixquert, Carraixet, Pepa Alós, Noèlia Villeta, Neus Ferri, Rosana Pastor, Marina Rossell, Marinah (Ulls de Bruixot), Acadèmia La Cultural Tango València i la Jove Muixeranga de València. Aquell any eixim al carrer amb el lema “No deixem a ningú arrere. Contra la pobresa justícia fiscal”.

MANIFEST 2016

2015

Denunciem l'incompliment dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) l'any en el qual haurien d'haver-se complit, reclamem el compliment de la nova agenda dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fins a l'any 2030, i davant les milers de morts de migrants intentant travessar les fronteres ens mobilitzem exigint “governs responsables amb els drets humans” amb actes en 39 localitats de la Comunitat Valenciana, i 25 ajuntaments pengen dels seus balcons pancartes de Pobresa Zero.

MANIFEST 2015

2014

Realitzem una acció simbòlica “Contra la riquesa que empobreix” a Alacant proposant un recorregut diferent a la Volvo Ocean Race (Volta al Món a Vela) per a reclamar el compliment dels compromisos de lluita contra la pobresa i la desigualtat. També denunciem en un acte davant la Delegació de Fent de València el frau fiscal, els paradisos fiscals i la corrupció i celebrem el concert “Tots en un clam Pobresa Zero “ en el Teatre El Micalet de València amb les actuacions de Mª de la Mar Bonet, Borja Penalba, Feliu Ventura, Alberto Sant Joan, Clara Andrés, Tomás dels Sants, Andreu Valor, Mireia Vives i Lluerna Teatre.

MANIFEST 2014

2013

Ens mobilitzem sota el lema “Contra la riquesa que empobreix, actua. Les persones primer” en més d'una dotzena de municipis de la Comunitat Valenciana amb manifestacions, concerts i exposicions, entre altres activitats. En localitats com Algemesí se celebren també conferències, cinema fòrum, recitals de poesia i jornades lúdicodeportivas per a sensibilitzar sobre la pobresa i les desigualtats.

MANIFEST 2013

2012

Catorze localitats valencianes es mobilitzen contra la pobresa del 13 al 28 d'octubre. Impulsem, entre altres activitats, la III Edició de l'exposició solidària a benefici de Pobresa Zero al Jardí botànic de València, llancem el concurs de microvídeos “El teu minut pot marcar la diferència. Com acabar amb la pobresa en el món?”. També realitzem enfront del Palau de la Generalitat la performance “Restaurant Disgustos del món” per a visualitzar les desigualtats i la pobresa global.

MANIFEST 2012

2011

Enmig de la Gran Recessió generada per la crisi financera global, denunciem l'aprofundiment de l'empobriment de la població mundial per culpa de les retallades. Treballem per a confluir amb les mobilitzacions del 15 M i Democràcia Real Ja, i realitzem l'informe seguiment Pacte contra la pobresa. Augmenten a 175 el nombre d'entitats adherides en la Comunitat Valenciana., i més de 9.000 persones participen en el Concert de Benvinguda de la Universitat de València a benefici de Pobresa Zero.

MANIFEST 2011

2010

Instal·lem taules informatives en mercats, universitats i centres educatius, celebrem manifestacions, concentracions, bicicletadas, conferències, cursos, exposicions i xocolatades en més d'una vintena de localitats de la Comunitat Valenciana.

MANIFEST 2010

2009

Tots els partits polítics amb representació parlamentària en Les Corts Valencianes signen el «Pacte Valencià contra la pobresa» impulsat per Pobresa Zero i la Coordinadora Valenciana d'ONGD. La campanya internacional mobilitza a 173 milions de persones en tot el planeta, la qual cosa va constituir tot un rècord mundial, i en la Comunitat Valenciana, el Concert de Benvinguda de la Universitat de València cedeix per primera vegada part de la seua recaptació en benefici de Pobresa Zero. EL 17 d'octubre, a l'inici del partit de la lliga de futbol València-Barcelona, els jugadors van mostrar una pancarta gegant de Pobresa Zero.

MANIFEST 2009

2008

Celebrem a València RebelARTE contra la pobresa”, una vesprada completa amb diverses propostes artístiques i activitats per a xiquets en el centre de la ciutat. Realitzem activitats en quasi una vintena de centres educatius i instal·lem taules informatives i celebrem manifestacions en tota la Comunitat Valenciana sota el lema “Acabar amb al pobresa: junts podem”.

MANIFEST 2008

2007

Més de 1.000 col·lectius socials es mobilitza contra la pobresa a Espanya, al mig centenar de ciutats. En la Comunitat, denunciem que el compliment dels Objectius del Mil·lenni és una assignatura pendent del Govern valencià, especialment pel desviament de la meitat dels fons previstos per a cooperació internacional al desenvolupament. Ho fem, entre altres accions, amb al voltant d'un miler de persones que van formar a la platja de la Malva-rosa un mosaic humà gegant amb les paraules Pobresa Zero.

MANIFEST 2007

2006

Entreguem al Govern i al Parlament autonòmic més de 76.500 signatures per a exigir-los que adopten mesures urgents per a erradicar la pobresa. Se celebra la primera manifestació contra la pobresa a València en la qual participen 15.000 persones.

MANIFEST 2006

2005

Cinc anys després que 168 estats es comprometeren amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) i en veure que no s'havia avançat pràcticament res en el seu compliment, durant el Fòrum Social Mundial de Porto Allegre (el Brasil) amb el símbol de la banda blanca, es fa una crida mundial per a acabar amb la pobresa (Global Call to Action against Poverty) que a Espanya pren el nom de Pobresa Zero.

En la Comunitat Valenciana naix sota el nom Pobresa Zero, impulsada per la Coordinadora Valenciana d'ONGD. Des de llavors, no hem parat d'eixir al carrer per a demanar que l'erradicació de la pobresa global i el respecte als drets humans siguen la principal prioritat en la nostra societat.